Eurooppalainen sairaanhoitokortti kiinnosti matkamessuilla

23.1.2017


Kela ja Hoitopaikanvalinta.fi-verkkopalvelu olivat mukana Matka 2017 -messuilla Helsingin messukeskuksessa tammikuun lopussa. Osastollamme riitti vilinää, kun yli tuhat kävijää tilasi messukäynnillään eurooppalaisen sairaanhoitokortin. Kiitokset myös kaikille verkkopalveluamme koskevaan kyselyyn ja arvontaan osallistuneille.

Keräsimme messuvieraiden suosikkikohteita osastomme maailmankarttaan. Merkintöjen perusteella suosituimmat lomakohteet löytyvät Euroopasta, mutta nuppineuloja kertyi myös kaukaisempiin kohteisiin, aina Australiaa ja Huippuvuoria myöten.

Matkamessut keräsivät tänä vuonna kaiken kaikkiaan yli 70.000 kävijää Helsingin messukeskukseen.

Mikä ja miksi eurooppalainen sairaanhoitokortti?

Eurooppalaisella sairaanhoitokortilla saat hoitoa EU-maissa, jos esimerkiksi sairastut tai joudut tapaturmaan lomamatkalla. Kortti on maksuton ja Suomessa sen myöntää Kela. Voit tilata kortin helposti ja nopeasti verkossa www.kela.fi/asiointi tai numerosta 020 692 203 ma–pe klo 8–17. Palveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Eurooppalaisen sairaanhoitokortin on hankkinut jo 1,7 miljoonaa suomalaista.

Terveystietoa matkailijalle

Tiesitkö, että Hoitopaikanvalinta.fi-sivustolta löydät paljon matkailijalle hyödyllistä tietoa? Voit tutustua esimerkiksi yli 50 maan terveyspalveluista kertoviin tietoihin, joista on apua niin matkalla kuin sen suunnittelussa. Sivusto opastaa monipuolisesti terveyspalveluihin liittyvissä kysymyksissä ja tilanteissa, esimerkiksi miten toimia, jos sairastut ulkomaanmatkalla tai jos haluat matkustaa hoitoon Suomen ulkopuolelle. Tarvittaessa voit kysyä lisää rajat ylittävästä terveydenhuollosta sivustomme palautelomakkeen kautta.