Hoitopaikanvalinta.fi on nyt 2-vuotias

2.10.2017


Hoitopaikanvalinta.fi-verkkopalvelulla on syytä juhlaan, sillä se täytti syyskuun lopussa 2 vuotta. Se oli ensimmäinen valtakunnallinen verkkopalvelu, joka sisälsi kattavasti tietoa sekä kansallisesta terveydenhuollon valinnanvapaudesta että rajat ylittävästä terveydenhuollosta. Hoitopaikanvalinta.fin toteutti Rajat ylittävän terveydenhuollon yhteyspiste yhdessä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, Kelan sekä sosiaali- ja terveysministeriön kanssa.

Hoitopaikanvalinta.fi palvelee niin kansalaisia, terveydenhuollon työntekijöitä kuin viranomaisiakin. Se tarjoaa tietoa potilaan mahdollisuuksista ja oikeuksista käyttää terveyspalveluja Suomessa ja ulkomailla. Sivustolta saa tietoa myös asiakasmaksuista, hoitokustannuksista ja korvauksista.

Jos sairastuu ulkomailla äkillisesti tai matkustaa toiseen maahan saamaan sairaanhoitoa, hoitopaikanvalinta.fissä on tietoa yli 50 maan terveyspalveluista.

Palvelun kautta voi myös vertailla yksityisten terveyspalvelujen hintatietoja. Terveydenhuollon työntekijöiden osioon on koottu tietoa muun muassa ulkomailta tulevien potilaiden hoidosta, hoitokustannusten laskutuksesta sekä potilaan lähettämisestä hoitoon ulkomaille.

Verkkopalvelu avattiin ensin suomenkielisenä ja se julkaistiin vuoden 2015 lopussa myös ruotsiksi (www.vardenhetsval.fi) ja englanniksi (www.choosehealthcare.fi). Saamenkieliset sivut (saame.hoitopaikanvalinta.fi) valmistuivat marraskuussa 2016. Viimeisimpänä ovat viittomakieliset sivut, jotka avattiin helmikuussa 2017.

Hoitopaikanvalinta.fin kehitystyö jatkuu, ja tänä syksynä sivuston sisältöä uudistetaan yhä käyttäjälähtöisemmäksi yhteistyössä mediatoimisto Franticin kanssa. Kerro mielipiteesi verkkopalvelusta ja anna palautetta.

Osallistu synttäriarvontaamme #matkallemukaan

Hoitopaikanvalinta.fi-sivustolta saat hyödyllistä tietoa ulkomaanmatkan valmisteluun ja mukaan matkalle. Mitä muuta sinä otat matkalle mukaan? Miten varmistat, että matkasi sujuu mukavasti ja pysyt terveenä? Onko sinulla jokin tärkeä asia tai esine, joka matkustaa aina mukanasi?

Jaa kuva omasta terveyttä edistävästä matkakumppanistasi Instagramissa tai Twitterissä hashtageilla #matkallemukaan ja #hoitopaikanvalinta. Arvomme 15.10. mennessä kuvansa jakaneiden kesken matkalle mukaan sopivan terveellisen palkinnon.