Rajat ylittävän terveydenhuollon yhteyspiste mukana TERVE-SOS 2018 -tapahtumassa 8.-9.5.

7.5.2018


Rajat ylittävän terveydenhuollon yhteyspiste esittelee Hoitopaikanvalinta.fi-verkkopalvelua sosiaali- ja terveysalan tapahtumassa TERVE-SOS:ssa. Tapahtuma järjestetään Hämeenlinnan Verkatehtaalla 8.-9.5.2018.

TERVE-SOS on vuosittainen sosiaali- ja terveysalan väen kohtaamispaikka, jonne kokoontuu lähes tuhat päättäjää ja ammattilaista. Ohjelmassa on maksullisia seminaareja, maksuttomia ohjelmanumeroita sekä ilmainen näyttelyalue. Rajat ylittävän terveydenhuollon yhteyspisteen löydät näyttelyalueen osastolta 3, heti pääsisäänkäynnin vierestä.

Yhteyspisteen ständillä voit keskustella ja kysellä kansainvälisestä sairaanhoidosta sekä osallistua arvontaan.

Valinnanvapauteen kuuluu myös oikeus matkustaa hoitoon toiseen EU-maahan

Hoitopaikanvalinta.fi-verkkopalvelu kertoo potilaan oikeuksista käyttää terveyspalveluja Suomessa ja ulkomailla. Sote-uudistuskeskustelun käydessä kuumana Hoitopaikanvalinta.fi keskittyy kertomaan potilaiden oikeuksista tänä päivänä. Nykypäivän valinnanvapauteen kuuluu paitsi mahdollisuus valita terveysasema Suomessa, myös oikeus matkustaa hoitoon toiseen EU-, Eta-maahan tai Sveitsiin. Hoitoa saa myös silloin, jos sairastuu matkan aikana.

Potilaan oikeuksien lisäksi sivustolla on oma osio terveydenhuollon ammattilaisille. Osiossa kerrotaan ulkomailta tulevien potilaiden hoidosta, hoitokustannusten laskutuksesta ja potilaan lähettämisestä hoitoon ulkomaille.

Verkkopalvelun ovat toteuttaneet yhteistyössä Rajat ylittävän terveydenhuollon yhteyspiste, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Kela sekä sosiaali- ja terveysministeriö.