Rajat ylittävän terveydenhuollon yhteyspiste palvelee verkossa ja sähköpostilla – puhelinpalvelu päättyy 31.12.2016

30.12.2016


Rajat ylittävän terveydenhuollon yhteyspisteen asiointipalvelu muuttuu vuoden 2017 alussa. Yhteyspisteen puhelinpalvelu numerossa 020 634 0400 päättyy 31.12.2016. Puhelinpalvelusta luovutaan, koska yhteyspisteen vastuualueelle kuuluvat kysymykset ovat olleet määrältään vähäisiä.

Palvelemme jatkossa ensisijaisesti verkkosivustolla www.hoitopaikanvalinta.fi. Jos et löydä etsimääsi tietoa sivuiltamme, voit kysyä rajat ylittävästä terveydenhuollosta tai kertoa palautetta sivustosta palautelomakkeen kautta. Tavoitat meidät myös sähköpostilla osoitteesta yhteyspiste(at)kela.fi.

Mikä on rajat ylittävän terveydenhuollon yhteyspiste?

Rajat ylittävän terveydenhuollon yhteyspisteen tehtävänä on antaa yleistä tietoa terveyspalvelujen käyttämisestä Suomessa ja EU-alueella, kustannusten korvaamisesta sekä eurooppalaisesta lääkemääräyksestä. Jokaisessa EU-maassa on kansallinen yhteyspiste, joka Suomessa on sijoitettu Kelaan.

Vastaamme Hoitopaikanvalinta.fi-sivustosta, joka tarjoaa tietoa hoitoon hakeutumisesta ulkomaille tai ulkomailta Suomeen sekä terveydenhuollon valinnanvapaudesta Suomessa. Sivustolta saa myös käytännön kysymyksiin liittyvää tietoa esimerkiksi potilasasiakirjoista, lääkkeistä, jatkohoidosta, potilasvahingoista sekä muiden maiden yhteyspisteistä ja terveydenhuoltojärjestelmistä.

Hoitopaikanvalinta.fi-sivuston ovat toteuttaneet yhteistyössä rajat ylittävän terveydenhuollon yhteyspiste, sosiaali- ja terveysministeriö, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos sekä Kela.

Lue lisää yhteyspisteen toiminnasta sivuiltamme.