Rajiksesta päivää!

8.10.2018


Hoitopaikanvalinta.fi juhli viime viikolla 3-vuotissyntymäpäiviään. Päätimme sen kunniaksi tehdä pienen esittelyn sivuston takana olevasta Rajat ylittävän terveydenhuollon yhteyspisteestä eli Rajiksesta. Keitä me olemme, mitä me teemme ja missä voimme olla avuksi.

Rajiksen tärkein tehtävä on tiedon jakaminen. Pääkanavamme on Hoitopaikanvalinta.fi-sivusto. Kerromme, kuinka voit käyttää terveydenhuollon palveluita Suomessa ja ulkomailla, missä tilanteissa sinulla on oikeus sairaanhoitoon ja miten kustannukset korvataan. Koska (kapulakielistä) informaatiota on näistä aiheista valtavasti, pyrimme nostamaan esiin olennaisen ja muokkaamaan sen selkeään ja helposti ymmärrettävään muotoon.

Aina herää kuitenkin kysymyksiä, joihin ei välttämättä sivuiltamme löydy suoraa vastausta edes Usein kysyttyä -osiosta. Meitä voikin lähestyä myös sähköpostitse tai palautelaatikon kautta. Autamme Rajiksessa mielellämme ja vastaamme yleisellä tasolla kysymyksiin rajat ylittävästä terveydenhuollosta. Jos emme osaa vastata, niin ohjaamme kysyjän eteenpäin oikeille tahoille.

Rajiksen tiimi vasemmalta oikealle Sara, Mira, Pia, Marika ja Annamari.
Rajiksen tiimi vasemmalta oikealle Sara, Mira, Pia, Marika ja Annamari.

Rajis on vuoden mittaan tavattavissa erilaisissa tapahtumissa, esimerkiksi Matkamessuilla ja Kuntamarkkinoilla. Kuulumisiamme voi seurata myös Twitterissä.

Keitä me sitten olemme? Tällä hetkellä Rajikseen kuuluu yhteyspisteen päällikkö Marika ja kolme työntekijää: Pia, Annamari ja Mira. Lisäksi meitä on auttamassa syksyn ajan korkeakouluharjoittelija Sara. Rajis onkin tiiminä varsin pieni, mutta sitäkin tehokkaampi.