Seuraa sote-uudistuksen valmisteluja alueuudistus.fi-sivuilla

27.2.2017


Parhaillaan valmisteltavassa sote-uudistuksessa Suomen koko julkinen sosiaali- ja terveydenhuolto uudistetaan. Uudistuksen valmistelujen etenemistä voit seurata alueuudistus.fi-sivustolla, jonne on koottu kattavasti tietoa ja materiaalia uudistuksesta. Alueuudistus.fi-sivustosta ja uudistuksen viestinnästä vastaavat sosiaali- ja terveysministeriö ja valtiovarainministeriö.

Sote- ja maakuntauudistus on suurimpia hallinnon ja toimintatapojen uudistuksia, mitä Suomessa on tehty. Muutos koskettaa satojen tuhansien ihmisten työtä ja kaikkien kansalaisten palveluja. Muutokset koskevat myös sosiaali- ja terveydenhuollon rahoitusta, ohjausta ja verotusta. Tavoitteena on, että sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestäminen ja muita alueellisia tehtäviä siirtyy maakunnille vuoden 2019 alussa.

Muutos vaikuttaa toteutuessaan myös Hoitopaikanvalinta.fi-sivuston sisältöön. Tällä hetkellä sivustollamme kerrotaan terveyspalvelujen käyttämisestä ja terveydenhuollon valinnanvapaudesta Suomessa nykyisessä tilanteessa, ennen sote-uudistuksen toteutumista. Päivitämme sivujemme sisältöä uudistuksen tullessa voimaan.