Tule tapaamaan Rajat ylittävän terveydenhuollon yhteyspistettä matkamessuille 18.–21.1.2018

9.1.2018


Rajat ylittävän terveydenhuollon yhteyspisteen ja Kelan asiantuntijat ovat tavattavissa Matka 2018 -messuilla 18.–21.1.2018 osastolla 6p60. Messuosastollamme Barcelonan mosaiikkimaisemissa voit tutustua Hoitopaikanvalinta.fi-verkkopalveluun, kysyä kansainvälisestä sairaanhoidosta ja tilata eurooppalaisen sairaanhoitokortin.

Hoitopaikanvalinta.fi-verkkopalvelusta saat tietoa terveyspalvelujen käyttämisestä Suomessa ja ulkomailla. Sivusto auttaa kysymyksissä, jotka liittyvät terveydenhuoltoon kansainvälisissä tilanteissa, esimerkiksi jos sairastut äkillisesti ulkomailla tai matkustat sairaanhoitoon toiseen maahan. Sivuilta saat tietoa myös potilaan oikeuksista, hoitokustannuksista ja niiden korvauksista sekä lääkkeiden ostamisesta ulkomailta.

– Olemme juuri päivittäneet yli 50 maan terveydenhuollosta kertovat maakuvaukset. Maakuvauksissa on paljon matkailijalle hyödyllistä tietoa eri maiden terveyspalveluista. Ne voi tulostaa kätevästi matkalle mukaan. Sivut toimivat näppärästi myös matkapuhelimessa ja tabletilla, kertoo yhteyspisteen viestintäsuunnittelija Annamari Qvist. – Hoitopaikanvalinta.fi-sivuston kaikki sisällöt ovat saatavilla suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja pohjoissaameksi. Sivustolla on tietoa myös suomalaisella ja suomenruotsalaisella viittomakielellä.

Eurooppalaisella sairaanhoitokortilla saat hoitoa, jos sairastut ulkomailla

Eurooppalainen sairaanhoitokortti kannattaa ottaa matkalle mukaan, koska yllättävä sairastuminen ulkomaanmatkalla voi muutoin tulla kalliiksi. Kortilla saat lääketieteellisesti välttämättömän sairaanhoidon julkisessa terveydenhuollossa, kun matkustat EU- tai Eta-maissa tai Sveitsissä. Kortilla pääsee hoitoon myös, jos pitkäaikaissairaus vaatii matkalla äkillistä hoitoa tai jos tarvitsee hoitoa raskauden tai synnytyksen vuoksi. Eurooppalaisella sairaanhoitokortilla hoidon saa samaan hintaan kuin paikalliset asiakkaat.

Kela myöntää eurooppalaisen sairaanhoitokortin henkilöille, joiden sairaanhoitokustannuksista Suomi vastaa. Matkamessujen ajan voit tilata maksuttoman kortin messuosastollamme. Eurooppalaisen sairaanhoitokortin voi tilata myös verkossa www.kela.fi/asiointi tai numerosta 020 692 203 ma–pe kello 8–17. Kelan asiointipalveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Messuilla puuhaa ja pohdittavaa koko messujen ajan

Messuosastollamme voit osallistua arvontaan vastaamalla päivän kysymykseen tai jakamalla kuvan itsestäsi ja messuliskosta Twitteriin tai Instagramiin. Messutunnelmia voit seurata somessa tunnisteilla #Matka2018 ja #hoitopaikanvalinta.