Arabiemiraattien liitto

Hätätilanteessa saat apua numerosta 998.


Terveydenhuolto ja sairaanhoito

Arabiemiraattien liitossa on sekä valtion rahoittama julkisen terveydenhuollon järjestelmä että kasvava terveydenhuollon yksityinen sektori. Terveydenhoitopalvelujen taso vaihtelee paljon. Matkustaessasi Arabiemiraatteihin sinun kannattaa hankkia kattava matkavakuutus.

Julkisissa kaupunginsairaaloissa myös ulkomaalaisten on mahdollista saada lyhytaikaista hoitoa maksutta. Turistikohteiden yksityissairaalat ovat kalliita. Yksityisen puolen hammashoito on korkeatasoista, mutta hinnat ovat vähintään Suomen tasolla.

Joillakin Dubain turistihotelleilla on oma lääkäri. Hotellilääkärin palkkiot maksetaan käteisellä tai luottokortilla. Kuitteja vastaan voi hakea jälkikäteen korvausta omalta vakuutusyhtiöltäsi. Ota aina matkavakuutusasiakirja, esimerkiksi matkavakuutuskortti ja passi mukaan käyttäessäsi terveydenhoitopalveluja.

Lääkkeet

Dubaissa useimmat apteekit ovat avoinna lauantaista torstaihin klo 9–13 ja 16–22. Perjantaisin apteekit ovat avoinna klo 16–22. Jotkut apteekit ovat avoinna ympäri vuorokauden.

Lääkkeet ovat Arabiemiraattien liitossa yleensä kalliita.

Kun matkustat Dubaihin, saat viedä mukanasi kolmen kuukauden lääkemäärän henkilökohtaiseen käyttöön. Mukaan tarvitaan lääkärin antama todistus tai reseptin kopio. Narkoottisia lääkeaineita saa tuoda maahan vain poikkeustapauksissa. Jos haluat varmistua siitä, että lääkkeesi maahantuonti on sallittua, voit tiedustella asiaa Arabiemiraattien liiton terveysministeriöstä puhelimitse +971 2 611 7240 tai sähköpostitse drugcl.csc(at)moh.gov.ae.

Lähteet: Suomen suurlähetystö, Abu Dhabi, Arabiemiraattien liiton terveysministeriö ja Embassy of the United Arab Emirates in Washington D.C.