Dominikaaninen tasavalta

Hätätilanteessa saat apua soittamalla numeroon 911.


Terveydenhuolto ja sairaanhoito

Suurimmissa kaupungeissa ja turistikohteissa on saatavilla jokseenkin riittäviä yksityisiä terveydenhoitopalveluja. Suurten kaupunkien ulkopuolella hoidon taso vaihtelee hyvin suuresti. Muun muassa Puerto Platassa on ympäri vuorokauden päivystäviä lääkäreitä, ja lääkäriasemia sijaitsee hotellialueilla.

Matkustaessasi Dominikaaniseen tasavaltaan sinun kannattaa hankkia kattava matkavakuutus.

Pääkaupunki Santo Domingossa toimii julkinen sairaankuljetuspalvelu, mutta muualla palveluja on vain rajoitetusti tai ei ollenkaan. Yksityisiä hälytyspalvelujen tarjoajia on suurissa kaupungeissa. Terveydenhuollon henkilökunta puhuu vain harvoin englantia.

Lääkärit eivät yleensä hyväksy suomalaisten vakuutusyhtiöiden maksusitoumuksia, vaan lääkärikulut ja lääkkeet veloitetaan pesoissa tai Yhdysvaltain dollareissa. Kansainväliset luottokortit yleensä hyväksytään. Hoitokulut Dominikaanisessa tasavallassa saattavat nousta korkeiksi. Voit joutua maksamaan resepti- ja tarvikekustannukset itse. Matkan jälkeen voit hakea korvauksia omalta vakuutusyhtiöltäsi kuitteja vastaan.

Lääkkeet

Lääkkeet ovat Dominikaanisessa tasavallassa yleisesti ottaen halpoja. Reseptiä ei yleensä tarvita, ellei kyseessä ole narkoottinen lääkeaine, esimerkiksi morfiini.

Apteekkeja on runsaasti kaikilla paikkakunnilla. Useimmat apteekit ovat auki klo 8–20. Maan suurimmat apteekkiketjut ovat Farmacia Carol sekä Farmax.

Lähteet: Ulkoasiainministeriö, U.S. Department of State: A service of the Bureau of Consular Affairs, Foreign Affairs and International Trade Canada, Dominikaanisen tasavallan sosiaali- ja terveysministeriö.