Indonesia

Hätätilanteessa saat apua soittamalla numeroon 118.


Terveydenhuolto ja sairaanhoito

Indonesialaiset sairaalat eivät ole eurooppalaista tasoa. Suurkaupungeissa ja turistikohteissa on sairaaloita, joiden taso on yleensä kohtuullinen. Jakartassa ja Balilla yksi parhaista vaihtoehdoista on kansainvälinen SOS Medika klinik. Syrjäseuduilla sairaanhoidon saaminen voi olla vaikeaa ja hoidon taso on heikko. Hitaat liikenneyhteydet vaikeuttavat hoitoon pääsemistä. Vähänkin vakavammissa sairaustapauksissa siirrytään saamaan jatkohoitoa esimerkiksi Singaporeen.

Matkustaessasi Indonesiaan sinun kannattaa hankkia kattava matkavakuutus. Sairaustapauksissa saatetaan joutua turvautumaan evakuointiin lentoteitse, mikä on hyvin kallista. Myös kotimaahan kuljettaminen sairaustapauksissa on kallis ja vaikea järjestää ilman yksityistä matkustajavakuutusta. Joissakin tapauksissa sairaalat ovat kieltäytyneet hoitamasta vakuuttamattomia potilaita.

Lääkkeet

Indonesiassa on useita eri apteekkeja (Apotek), joiden taso vaihtelee paljon. Osa apteekeista kuuluu suurempiin ketjuihin, ja niissä valikoima on yleensä hyvä. Erikoislääkkeiden saanti on hyvä varmistaa etukäteen. Huolehdi tarvittavista rokotteista ja lääkityksestä jo hyvissä ajoin ennen matkalle lähtöä.

Suurissa kaupungeissa apteekkeja on esimerkiksi kauppojen yhteydessä tai ostoskeskuksissa, jolloin niiden aukioloajat ovat samat kuin kaupoilla, noin kello 10–21. Myös sairaaloiden yhteydessä on usein apteekkeja.

Lähteet: Suomen suurlähetystö, Jakarta; Ulkoministeriön matkustustiedote, Indonesia.