Meksiko

Hätätilanteessa saat apua soittamalla numeroon 066.


Terveydenhuolto ja sairaanhoito

Meksikoon matkustavan kannattaa hankkia kattava matkavakuutus. Yksityisten sairaaloiden ja klinikoiden taso on yleisesti hyvä, mutta julkisen järjestelmän yksiköissä usein puutteellinen. Varsinkin pääkaupunki Mexico Cityssä on saatavilla hyvätasoisia yksityisiä sairaanhoitopalveluja. Useat lääkärit ovat kouluttautuneet ulkomailla. Suurten kaupunkien ulkopuolella on tarjolla terveydenhoitopalveluja vain rajoitetusti.

Sairaanhoidon hinnat vaihtelevat eri yksiköissä ja hoidon vaativuuden mukaan. Matkavakuutuksesta huolimatta saatat joutua maksamaan kustannukset ensin itse. Useimmat lääkärit ja sairaalat eivät hyväksy matkavakuutustodistuksia takeeksi maksusta. Jos sairastut vakavammin Meksikossa, ota mahdollisimman pian yhteyttä vakuutusyhtiöösi, jotta voit sopia maksujärjestelyistä. Säästä kaikki kuitit ja todistukset, sillä tarvitset niitä hakiessasi korvausta vakuutusyhtiöltäsi Suomeen palattuasi.

Apteekkien osalta on hyvä huomioida, että niistä saa myös Suomessa kiellettyjä lääkkeitä, usein ilman reseptiä. Osta vain lääkärin määräämiä lääkkeitä tai sellaisia, jotka itse tunnet.

 

Lähteet: Ulkoasiainministeriö, U.S. Department of State: A service of the Bureau of Consular Affairs.