Tunisia

Hätätilanteessa saat apua soittamalla numeroon 190.


Äkillinen sairastuminen

Tunisian pääkaupungissa ja matkailukeskuksissa on useita kansainvälistä tasoa olevia yksityisiä klinikkoja. Julkinen terveydenhuolto on isoimmissa kaupungeissa jokseenkin toimiva, mutta kärsii usein resurssien puutteesta.

Yksityisklinikat toimivat sairaaloiden tapaan ja niissä suoritetaan monia toimenpiteitä. Erityissairaanhoidon palveluita voi olla vain rajoitetusti tarjolla. Kansainvälisillä klinikoilla työskentelee englantia puhuvia lääkäreitä, mutta muu henkilökunta etenkin julkisella puolella puhuu usein vain arabiaa tai ranskaa. Ambulanssipalveluita on vain rajoitetusti kaupunkien ulkopuolella. Apteekkeja on paljon ja päivystävän apteekin yhteystiedot löytyvät usein apteekkien ovista tai ikkunoista.

Soussessa joillakin hotelleilla on omat lääkärit, jotka tekevät sairaskäyntejä tarvittaessa. Esimerkiksi yksityisklinikka Les Oliviersissa Soussessa on jatkuva päivystys. Hammametissa toimii yksityisklinikka Polyclinique Hammamet.

Lisätietoja julkisen terveydenhuollon hinnoista saat Tunisian terveysministeriön verkkosivuilta ranskaksi. Hinnoista kannattaa varmistua vielä erikseen paikan päällä.

Tunisiaan matkustavan kannattaa hankkia kattava matkavakuutus. Terveydenhoitopalveluiden tarjoajat vaativat kuitenkin usein ennakkomaksua käteisellä. Useimmissa paikoissa ei hyväksytä suomalaisten vakuutusyhtiöiden maksusitoumuksia ja vain joissakin paikoissa hyväksytään luottokortti.

Lähteet: Ulkoasiainministeriö, U.S. Department of State: A service of the Bureau of Consular Affairs, Allo Expat, The World Travel Guide.